Print siden

 

Alsidigheden

Vi spænder vidt!

Skiltefaget er en lige så vigtig del af mediebilledet som dagblade og TV. Faste og rullende reklamer og informationer, som aldrig sover - godt håndværk og moderne teknologi i perfekt harmoni.

På trods af, at vi befinder os i en tidsalder med mange fusioner og specialiseringer, er skiltebranchen i konstant forandring og vækst, og flere og flere områder og teknikker dækkes af skiltebranchen.

Skiltebranchen i Danmarks medlemmer dækker således tilsammen områder som spænder så vidt som fra traditionelle forgyldninger til topmoderne og computerstyret elektronisk skiltning på fladskærme.

Klassiske og moderne teknikker

Vores vigtigste arbejdsmæssige ressource, skilteteknikeren, er en designer, som er vant til at tænke visionært og stort.

De mere moderne teknologier som eks. CAD/CAM og digital skiltning har åbnet nye, uanede muligheder for brug af skilte på nye steder og i nye udformninger. Men anvendelsen af en computer er ikke nok til at skabe en skiltetekniker – ganske som et tekstbehandlingsprogram ikke skaber bedre forfattere.

Skilteteknikeren regnes af mange for at være blandt de mest alsidigt uddannede i den grafiske branche og får under uddannelsen en dyb forståelse for typografi, form, farve og visuel kommunikation.

Skilteteknikeren lærer de gamle dyder som frihåndsskrift og forgyldning og lærer samtidig at bruge den nyeste teknik til opnåelse af hurtig produktion og stor præcision. Dette brede spektrum af viden gør skilteteknikeren til en enestående og vidtfavnende håndværker, og ved at granske disse sider vil du få en endnu bedre idé om, hvor bredt vi favner.

 

Om uddannelsen

Skiltetekniker uddannelsen gennemføres i nært samarbejde med 2 tekniske skoler:

TEC
Øst: TEC, Teknisk Erhvervskole Center, Frederiksberg

TSS
Vest: TSS, Teknisk Skole Silkeborg

Læs mereBliv medlem!

Klik her og læs om alle fordelene ved at være medlem af Skiltebranchen i Danmark!


Skiltebranchen i Danmark • Håndværkets Hus • Islands Brygge 26 • Postboks 1989 • 2300 København S • Tlf. 3263 0370

Copyright © Skiltebranchen i Danmark 2016 • Siden vedligeholdes af Villumsign.dkKontakt webmaster